8 tips til bedre tandbørstning

Hvis din tegnebog har tandlægeskræk, så er den nemmeste måde at skære ned på tandlægeregningen at børste grundigt.

tandbørstning

  1. Den rette teknik. Der er indtil flere gode teknikker til at børste tænder. Til fælles har de, at de alle prøver at få dig til børste grundigt og holde styr på, hvor du er kommet til. Her kan nævnes den, hvor du børster hver flade på hver tand 10 gange, og en anden hvor du deler munden op i 4 dele og bruger 30 sekunder på grundigt at børste hver. Skift teknik en gang imellem så det ikke bliver alt for kedeligt. Mange børster fra side til side eller op og ned. Desværre kan dette lede til, at man kun får børstet midten af tanden, børst derfor i cirkler og også på tandkødet.
  2. Hvor lang tid? Giv dig selv tiden til at børste tænder. mindst to minutter er anbefalet.
  3. Hvor ofte? Nogle anbefaler to gange om dagen, når du står op og før du går i seng, andre foreslår tre, hvor den tredje ligger efter frokost. Man kunne være fristet til at tro at mere er bedre, men for ikke at ødelægge emaljen, er det bedst at holde sig til højest tre gange dagligt.
  4. Den rette tandbørste. Der findes mange forskellige tandbørster. Hvilken der er den rette for dig, handler om hvordan din mund og dit tandkød er. Har du meget følsomt tandkød bør du prøve med en blødere børste, har du visdomstænder der er svære at nå, bør du overveje én som har et mindre hoved.
  5. Den rette tandpasta. Det er ikke kun smagen der er forskellen på de forskellige mærker, der er også forskelligt indhold af midler som pudser og lysner tænderne. disse midler kan beskadige emaljen, og bør bruges sparsomt.
  6. Børst ikke efter syre. Hvis du drikker en cola, en kop kaffe eller spiser et æble bør du vente mindst en halv time før du børster tænder. Syren opløser emaljen, og du gør det kun værre ved at børste på det.
  7. Skift børsten ofte. At din tandbørste ikke er brugt op, er ikke det samme som at den ikke er for gammel. Efter 3 måneder er det tid til at få en ny.
  8. Hvor bor din tandbørste? Lige meget hvor meget du gør rent, så er dit badeværelse fyldt med bakterier. Sørg for at din tandbørste står op, så den kan tørre efter du har brugt den, men helst ikke i samme rum som et wc.

Du kan selvfølgelig også finde en billig tandlæge i København hvis disse tips ikke er nået dig i tide.

Tandlægerne Palæcentret
Palægade 7, 3. sal
1261 København K
Tlf: 70 88 56 74

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *