Tandlægeskræk kan mindskes

En tur til tandlægen er måske dit værste mareridt. Og dette er uanset, om du er ung eller gammel. En tur til tandlægen kan måske betyde søvnløse nætter, svedige håndflader, og i nogle tilfælde være så angstprovokerende, at du oplever hjertebanken eller at blive svimmel. Hvis du føler dig bange for at få en simpel tandrensning, en fyldning eller alene bare ved tanken om at sætte dig tilbage i tandlægestolen, er du måske ramt af tandlægeskræk.

Visse procedurer såsom at få taget røntgenbilleder eller en gipsafstøbning af din over- og undermund, kan fremprovokere frygt eller utryghed. For nogle kan tandlægeskræk være et resultat af tidligere tandlægebesøg, eller et resultat af smertefulde behandlingsforløb. Uanset årsagen til din tandlægeskræk skal du vide, at den kan mindskes. Derfor har vi i denne artikel, i samarbejde med tandlæge Annemette Heede, en anerkendt tandlæge i Holte, beskrevet to af de ting, din tandlæge bør gøre for at hjælpe dig gennem dine tandlægebesøg.

Tandlægeskræk

1. Kommunikation

At styrke dig selv med oplysninger om din næste tandbehandling er en af de bedste måder at bekæmpe din tandlægeskræk på. Din tandlæge kan hjælpe dig med at mindske din frygt ved at orientere og forklare dig om den fulde procedure – også om risici og mulige komplikationer. Når du er fuldt ud forberedt med så mange oplysninger om dit næste behandlingsforløb som muligt, vil du opdage, at det du skal igennem virker mindre skræmmende end før.

Selvom tandlægeskræk ofte er et resultat af tidligere behandlinger, er det også et resultat af utilstrækkelige informationer. Og derfor kan oplysninger og informationer hjælpe dig til at minimere din tandlægeskræk, da du ved mere om eventuelle procedurer før behandlingsforløbet starter.

Husk at kommunikation går begge veje, så vær ikke bange for at stille spørgsmål, hvis du har brug for det. En god tandlæge kan, uanset om der er tale om rutinemæssige tandeftersyn eller om en professionel rodbehandling i Holte, give dig alle de nødvendige oplysninger for, at du føler dig tryg og godt tilpas før, under og efter behandlingsforløbet.

  1. Distrahering

Nogle tandklinikker lader dig også bruge distraheringer, som en måde at få dig til at slappe af på undervejs i dit behandlingsforløb. Du kan eksempelvis få lov til at lytte til noget musik efter eget valg, mens andre ligefrem kan give dig mulighed for at se en film i løbet af din tandbehandling. Mulighederne er mange, og derfor kan du altid høre din tandklinik, hvad du kan tillade dig.

Tandlæge Annemette Heede
Holte stationsvej 16
2840 holte
Tlf.: 45 42 01 28

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *